2 april bestaat wél!


1 aprilfeest Brielle

De Inname van Den Briel vond plaats op 1 april 1572, waarbij de watergeuzen het stadje Den Briel, thans Brielle, veroverden op het aldaar gelegerde koninklijke Spaanse garnizoen. Het is een van de bekendste gebeurtenissen van de Tachtigjarige Oorlog en daarmee in de geschiedenis van Nederland.

Jaarlijks wordt op 1 april in Brielle gevierd dat, als eerste stad der vrije Nederlanden, Den Briel bevrijd werd van de Spanjaarden door de Watergeuzen.
Vanuit de Spanjaarden groep, onderdeel van de 1 april vereniging, wil men de toeschouwer laten herbeleven hoe het er in 1572 aan toe ging. Elk jaar gaat dit gepaard met ludieke acties.

De actie van 1 april 2016 was de presentatie van een heus schuttersstuk! Deze Spaanse versie is een parodie op het recentelijk gerestaureerde Brielse schuttersstuk. De naam van het kunstwerk is ontleend aan een Briels tegeltje genaamd '2 april bestaat niet!' en geeft een kijkje in de Spaanse keuken. Het stuk heeft een onderkomen gevonden in het 1 april museum, zodat het door het publiek te bezichtigen is.

Citybranding: de stad Brielle als merk

Citybranding richt zich op het in de volle breedte ontwikkelen en exploiteren van het merk Brielle. Zowel gemeente, ondernemers als vrijwilligersorganisaties zetten zich gezamenlijk in om Brielle als aantrekkelijke vestingstad elders in het land te promoten. Citybranding is daarvoor een uitstekend middel. Interlynx draagt daar graag aan bij.

Middelen

Themafotografie op locatie & in studio

Drieluik artikel in regionale weekbladen Persgroep

Cover artikel Algemeen Dagblad

Social media

print op aluminium 1,5 x 2 m op aluminium

print op aluminium 1 x 1,5 m toevoeging collectie 1 april museum (Kruithuis)

print op aluminium 1 x 1,5 m werkkamer burgemeester gemeente Brielle


Bezoek de website: 1 april viering Den Briel

Wilt u ook een sterk merk?

//]]>